Vores dyr
Gruppebesøg
Her bor vi
Praktisk info
Åben gård
Aktuelt
Bed & Breakfast

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dorrit

 
 

Her bor vi

 

Søsterbromølle

 

Søsterbromølle er en mindre gård, beliggende 4 km udenfor Hillerød mod Frederiksværk. Den ligger op ad Æbelholt Å, som har udløb til Arresø. Til gården hører der ca. 35 tønder land med folde, hvor dyrene går ude i sommerhalvåret, og hvor vi også laver vores hø, som dyrene spiser om vinteren. Vi har også et par småsøer og en mose, hvor vi også forsøger at give de vilde dyr gode vilkår.

Der er sket meget med dansk landbrug igennem de sidste 20-30 år. De små gårde kan ikke længere ernære en familie, og er blevet til deltidslandbrug/hobbybrug og de større gårde er ofte meget specialiserede, og har derfor" kun "(mange) køer eller grise. Det er ikke altid så sjovt at se på i børnehøjde.

Vi har haft gården i 25 år, og altid haft et antal forskellige dyr på gården. Gården dyrkes økologisk,- altså: markerne bliver ikke sprøjtede, og får ikke kunstgødning.

På Søsterbromølle bor Dorrit – bondekone, Mads – bondemand(og udearbejdende). Sønnerne Svend og Christian er flyttet hjemmefra.

Jeg (Dorrit) er uddannet pædagog, og har i en årrække arbejdet i en børnehave, hvor vi ofte tog hjem til gården. Her opstod så lysten til at kunne invitere også andre børn på bondegårdsbesøg. Jeg åbnede gården for besøg i foråret 2005.

Jeg synes, at det er vigtigt, at børn kommer ud og får kontakt til dyr og naturen.
At de får nogle gode oplevelser hermed, at de får kendskab til hvordan man passer dyr, hvorfor man har dem, og at man samtidigt kommer ud i naturen, og også får kendskab til flora og fauna i engen, mosen og i åen, som jo også er en del af miljøet på et landbrug.

   
   
   
 
  Copyright © 2015 Søsterbromølle, Møllerisvej 5, Meløse, 3320 Skævinge , tlf. 30 13 35 82